Business

Är profilkläder effektiv reklam och hur du kommer igång i ert företag

Det är ingen hemlighet att det är en bra idé att använda tryckta kläder för att främja och etablera ditt varumärke. En klok och inte bara en ringa brilliant investering är att öka ditt företags synlighet genom att använda din personal och dina kunder som reklampelare.
 
Det ger dig inte bara chansen att visa din logotyp eller design på ett framträdande sätt, utan det främjar också en känsla av sammanhållning och lagarbete bland dina anställda. Allt i syfte att upprätthålla varumärkeskännedomen bland din målgrupp.
 
Allt du behöver veta om profilkläder behandlas nedan så att du kan maximera dess fördelar för ditt företag.

Vad är profilkläder och skälen till att börja med det?

En typ av kläder som kallas profilkläder är avsedda att representera ett företag eller en organisation inom en rad olika branscher. Syftet med tryckta profilkläder och reklamartiklar är detsamma: de fungerar som en form av reklam för ditt företag.
 
Här är vad en Sveriges främsta experter på området säger:

Profilkläder är kläder som ger konsumenterna en positiv bild av ett varumärke eller en produkt. Det måste vara möjligt att koppla kläderna till varumärket eller företaget och detta göra vanligtvis genom screentryck av företagets logotyp på klädesplaggen.

Trinity Reklam

 
Trinity Reklam är ett tryckeri som trycker reklam kläder och produkter. Trinity Reklam erbjuder allt från en kollektion av t-shirts med rund hals i miljövänligt material till en uppsättning skjortor med modern eller smal passform.

Kläder med ett företagsnamn eller en logotyp i marknadsföringssyfte

Majoriteten av profilkläderna är märkta med företagets namn eller logotyp och består ofta av förstklassiga material. Du kan marknadsföra ditt varumärke och lämna ett positivt intryck på kunder och klienter genom att bära profilkläder.
Användningen av tryckta kläder kan förbättra de anställdas kamratskap och bidra till att projicera en professionell bild av ditt företag.

Olika profilkläder, på olika modeller, för olika situationer, med olika budskap

Ditt företag verkar i olika sammanhang och har en distinkt grafisk profil. Det är viktigt att överväga vad ditt företag faktiskt behöver. Därför kan det vara lite utmanande att beställa tryckta profilkläder och reklamartiklar.
 
Se till att din klädsel är snygg och välplanerad; öva strategiskt tänkande för att kläder er för framgång.
 
Ditt tryck kommer att förmedla ett tydligt budskap till alla som ser det, men olika omständigheter kan kräva olika budskap eftersom publiken och målgruppen varierar beroende på ett antal olika faktorer.
För att du ska vara redo att leverera en professionell och upprepningsbar exponering som ger störst avkastning och stärker ditt varumärke framöver, ska du vara strategisk och överväga de olika modeller du behöver för olika sammanhang innan du beställer uppsättningen med ditt företags grafiska profil.

Profilkläder i perspektiv – har längre historia än man kan tro

Sedan urminnes tider har människor använt kläder med tryck eller motiv samt kläder med profil för att göra ett uttalande och lämna ett bestående intryck.
De rika och mäktiga använde tidigare tryckta kläder för att visa sin sociala status.

Kungar och drottningar bar överdådiga kläder tillsammans med genomarbetade kronor, medan rika affärsmän bar fina sidenkostymer och eleganta hattar. När enkla trycktekniker som screentryck användes för tryckta kläder under den kapitalistiska expansionen i mitten av 1800-talet ökade de representativa kläderna i popularitet.

 
Både soldater och civila, men särskilt barn, bar tryckta kläder, främst T-shirts, under Koreakriget på 1950-talet. Dessa kläder betraktades inte som “tjusiga” förr i tiden och bars vanligtvis som lager. T-shirts spelade en viktig roll i utvecklingen av profilkläder.
 
I Kina bars liknande klädsel redan år 200 e.Kr. Där trycktes en mängd olika tyger och textilier med hjälp av träblocktryck. Efter allt detta kan man säga att profilkläder har ett mycket gammalt förflutet.

Från 2000-talet och fram till i dag

Moderna trycktekniker för kläder har förbättrats, vilket har lett till ett större utbud av trycktekniker för tryckta kläder. Digitaltryck, värmeöverföring och naturligtvis screentryck är tillgängliga alternativ.

Även om de nu är mer allmänt tillgängliga används tryckta profilkläder, broderier och reklamprodukter fortfarande idag för att göra ett uttalande. Du behöver inte vara rik eller känd för att klä dig stilfullt och uttrycka din personlighet.
 

Prata ihop dig med kollegor och chefer – hur kommer vi bäst igång med detta?

När det gäller tryckta kläder finns det otaliga alternativ, så du kan hitta något som passar din stil och ditt varumärke. Dessutom kan du få alla dina kläder tryckta med ditt företags logotyp eller slogan med hjälp av den senaste trycktekniken.
 
Varför inte börja skissa på några idé på hur ditt företags uppsättning av profilkläder kan se ut? Det kan hjälpa dig att utveckla en distinkt visuell identitet för ditt företag och lämna ett positivt intryck på dina kunder.

Profil och reklamartiklar i USA

Innan vi går inne mer på fördelarna kan den hjälpa att förstå lite mer av bakgrunden från en kapitalistiska eran i USA. En viktig aktör var Jasper Freemont Meek:

År 1881 samarbetade Jasper Freemont Meek och Cantwell Shoes för att trycka reklam för grannbutiken på skolbarns väskor.

Barnen skulle få dessa väskor och fungera som vandrande reklamskyltar för Cantwell Shoes. Efter att ha tryckt reklamartiklar och kläder för Cantwell började Meek trycka logotyper och budskap på väskor, kalendrar och kläder för återförsäljare i Coshocton, Ohio.

Vilka egenskaper utmärker profilkläder och vad innebär begreppet?

När du hör termen “profilkläder”, vad kommer du då att tänka på?
När man hör termen “profilkläder” är det första man vanligtvis tänker på en företagsuniform med företagets logotyp. En uniform är ett fantastiskt sätt att ge dina anställda ett enhetligt utseende och få dem att sticka ut från mängden.

Ditt företag i profilkläder med tryck

Föreställer du dig en person som representerar ett företag och som bär en reklamskjorta med en varumärkesidentitet? Det är inte bara du! Det mest populära sättet att visa upp en företagslogotyp och främja en känsla av lagarbete bland dina anställda är att låta trycka skjortor med den.
 
Anledningen till att så många människor omedelbart kopplar ihop tryckta skjortor med begreppet “profilkläder” beror på det nära sambandet mellan företagsreklam och t-shirts. Många tänker också på att främja sitt varumärke och publicera dina varor och tjänster.

Vad är bra att börja med om man vill testa profilkläder?

Håll dig dock inte till att bära bara ett enda plagg när du använder profilkläder. Allt annat blir enklare om du beställer ett helt sortiment av premiumkläder.
Det finns många sätt att göra ditt tryck framgångsrikt när det gäller profilkläder och reklamartiklar. Att hitta något som representerar ditt företag på ett positivt sätt och lämnar ett bra första intryck på potentiella kunder är det mest avgörande steget. Det kan dock vara bäst att hålla det enkelt när du gör din första beställning.

T-shirts och kepsar är en bra start för ert företag

Tryck på tröjor, T-shirts och kepsar är ett pålitligt par bland klädalternativen, vilket gör dem till ett bra ställe att börja när du startar ditt företag. Som företagare är det ibland bra att hålla saker enkelt för att få bästa avkastning för sitt företag med minimal ansträngning.
T-shirts, mössor och handdukar är också en bra kombination om du tänker mer allmänt på profil och reklamprodukter. Det är också den absolut bästa tiden att beställa hattar, t-shirts, solglasögon och strandhanddukar under sommaren.
Eftersom alla jobb inte kräver specialiserade arbetskläder kan profilkläderna även omfatta arbetskläder med ditt eget tryck. Även klänningar med tryck kan fungera som profilkläder.

Beställning av olika klädesplagg för ditt företags kollektion av företagskläder

Du kan beställa några olika klädstilar till ditt företags profilkläder. T-shirts, polotröjor, sweatshirts och kepsar är några av de mest använda typerna av kläder med tryck som används av företag. Välja dessa i en passande kombination och tänka på det still och utseende du vi visa upp er med i olika affärssammanhang.
Dessutom kan du göra en mer specifik beställning och beställa artiklar som arbetsjackor, förkläden och till och med hattar. Om du samarbetar med ett tryckeri för profil- och reklamprodukter kan kläder med företagsprofiler som dessa anpassas professionellt.
Här är några förslag på kläder som du inte vill förbise för ditt företags sortiment av tryckta kläder:
  • Kepsar
  • Sweatshirts
  • Linnen
  • Huvtröjor
  • Skjortor
  • T-shirts
  • Regnkläder
  • Skjortor
  • Jackor
  • Byxor

Olika typer av tryck och broderier för profilkläder

På profilkläder kan man använda olika tryck och broderitekniker. Genom att ha på dessa blir din beställning enklare.
Screentryck, som innebär att man använder en färgschablon och bläck för att skapa en design på tyget, är den mest använda typen av tryck.
 
Digitaltryck, som använder en digital fil för att skapa en design på tyget, är en annan omtyckt tryckmetod.
 
Brodyr: Ett väl omtyckt alternativ till tryck för profilkläder är broderi, som innebär att man använder tråd för att sy fast en design på tyget.
 
Oavsett som du landar i att använda tryck eller brodyr så är det själva märkningen som ger den verklig fördelen till ert företag.

Fördelar med profilkläder för ert företag

Det finns många fördelar med att bära tryckta kläder för ert företag. Profilkläder ökar kundernas förtroende, främjar en känsla av gemenskap bland personalen och ökar varumärkeskännedomen. Ur marknadsföringssynpunkt är profilkläder dessutom mycket ekonomiska!

Genom att bära märkeskläder med tryck kan du göra ett gott intryck

När du klär dig professionellt och tar ditt varumärke på allvar förmedlar du att du är professionell. Profilkläder förmedlar också att du är villig att investera i ditt varumärke och är stolt över att representera det.

Hur du gör ditt varumärkes profilkläder så perfekta som möjligt för ert företag

Det krävs eftertanke och planering för att skapa den perfekta profilen för ditt varumärke. Du måste först bestämma dig för vilken bild du vill att ditt varumärke ska förmedla. Vill du framstå som seriös och professionell eller lättsam och vänlig? När du har bestämt ditt varumärkes personlighet kan du börja välja de idealiska färgerna, typsnitten och bilderna som ska ingå i ditt marknadsföringsmaterial.
Ett bra sätt att sprida ordet om ditt varumärke är genom tryckta kläder.

Några tips gällande att anpassa klädernas tryck

Välj mönster som representerar ditt varumärkes personlighet när du väljer vad du ska trycka på dina tröjor, jackor eller andra kläder. Genom att ge dina anställda matchande skjortor eller hattar kan du använda tryckta kläder för att främja en känsla av gemenskap bland dem. Utnyttja den extremt kostnadseffektiva marknadsföringsmöjlighet som tryckta kläder erbjuder!

Uppmuntra lagarbete bland personalen

Att bära profilkläder främjar en känsla av samhörighet bland dina anställda. Alla som bär uniformer med ditt företags logotyp eller slogan på dem främjar lagarbete och stolthet på arbetsplatsen. Som ett resultat av detta kan det bli mindre konflikter på jobbet och en ökning av produktiviteten och moralen.

Var nog med att välja rätt företag innan du lägger en beställning

Det är bekvämt att handla på nätet, men det kan också vara en utmaning. När man surfar på internet kan det ibland vara svårt att skilja bra innehåll från dåligt. Resultatet kanske inte är det som ditt företag behöver bara för att ett företag beskriver sig själv med “Sveriges bredaste sortiment”, “Sveriges bästa pris på t-shirts” “Vårt breda sortiment”, “Hög kvalitet” och korrekturläsning”, “Vårt stora utbud”.

Vi rekommenderar alltid att du läser recensioner och betyg först av denna anledning. Personlig service, modern passform, rätt pris för din budget, ett stort urval med många alternativ, ett alternativ för digital korrekturläsning, nöjda kunder, och uppfattningen att företaget erbjuder högkvalitativa produkter och miljövänliga alternativ är ytterligare faktorer att ta hänsyn till.

Det är bäst att söka efter certifieringar som Oeko-Tex, GOTS, och Fairtrade. Det blir mycket enklare att beställa det lämpliga urvalet för din kollektion om du har en klar uppfattning om vilka tryckta profilkläder och reklamprodukter du behöver.
 
Än en gång – Kom ihåg att fråga om referenser och korrektur i under processen med ditt köp. 

Bästa exponeringsvärdet för varje investerad krona

Om du har läst så här långt vet du redan att profilkläder är specialdesignade arbetskläder för organisationer, föreningar och företag att profilera med tryck eller broderi. Men visste du att när det gäller exponering per spenderad krona överträffar dessa kläder andra marknadsföringsstrategier? 

Ingen annan form av reklam ger samma avkastning på investeringen som profilprodukter, och profilkläder kan vara den mest märkbara av alla. Dessutom är kläder som profilerar ett företag något som räcker flera säsonger.

Fler fördelar med att bära upp varumärket med profilkläder

Här är några fler fördelar med profilkläder med tryck som du bör känna till om du funderar på att göra ett inköp för ditt företag eller din organisation. Profilkläder ökar kundernas förtroende, främjar en känsla av gemenskap bland personalen och ökar varumärkeskännedomen. Ur ett marknadsföringsperspektiv är tryckta kläder dessutom mycket ekonomiska!

Kan jag dra av kostnaden för mina inköp av arbetskläder och profilerade kläder?

Det är skattemyndigheternas bestämmelser som gäller för detta.
Uniformer och andra arbetskläder är skattefria så länge förmånen avser yrkeskläder som inte kan användas för personligt bruk. För just din situation rekommenderar vi att du läser den omfattande informationen på skatteverket.se.

Om jag som anställd lånar kläder, är de skattefria profilkläder?

Enligt Skatteverket ska anställda som tillfälligt lånar plagg som arbetsgivaren äger och håller på plats för deras bruk vara skattefria.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är profilkläder ett fantastiskt sätt att lämna ett bestående intryck av ditt företag, främja en känsla av gemenskap bland de anställda och maximera varumärkesexponeringen. Att köpa tryckta kläder av överlägsen kvalitet och hantverk är en långsiktig investering som lönar sig.

Ämnen I artikeln (Ordlista)

Här nedan kommer en sammanställning av några ämnen som vi har tagit upp i den här artikeln:
Profilkläder för alla situationer och tillfällen, att att bygga varumärke med tryckta kläder, profilklädernas historia och ursprung, detta gäller när man lånar plagg enligt skatteverket, profilkläder och arbetskläder med eget tryck – vad det är, märkning och olika tryckmetoder, tips för ert företag eller organisation vid allt ifrån att beställa kepsar till jackor och plagg med brodyr, anpassningar av olika modeller för olika sammanhang, titta efter ett brett sortiment eller bra sortiment, fråga om digitalt korrektur och omdömen från kunder, genom att beställa kläder av hög kvalité kan du vara säker på att ditt företag är synligt med ett bra intryck, företagets profil och varumärkesidentitet, bästa tipsen – allt för att du ska kunna klä personal och anställda för framgång, beställning av plagg i en större kombination, undvika dålig passform och dålig kvalité. 

Avslutande ord

Du har nu en mycket bättre förståelse för vad profilkläder är, vad de gör för företag och hur de används.

I ett nötskal är profilkläder en klädsel som skapats särskilt för reklam. Allt från t-shirts och hoodies till jackor och hattar är godtagbara som kläder. Det bästa är att alla typer av logotyper och mönster kan tryckas på dem.

Att använda tryckta kläder för att främja ditt företags varumärke har många fördelar. Det skapar först och främst en mycket märkbar och sakkunnig bild av ditt företag. Dina anställda kommer att känna sig mer som en del av ett team tack vare det, och du får mest exponering för dina pengar.

Det är bra att se om tryckeriet erbjuder personlig service, bästa pris på det du vill ha, ett av Sveriges största urval och ett brett utbud av modeller med tryckplaceringar och färger som passar din grafiska profil när du beställer tryckta kläder för första gången.

Lycka till framöver!