Teknologi

EcoQube – den smarta radonmätaren för husägare

EcoQube är en ny radonmätare som är utformad för husägare. Den är helt digital och kan generera resultat på så lite som 10 minuter. EcoQube är både snabb och exakt i sina mätningar och är också enkel att använda eftersom den är WiFi-ansluten. Mätaren har en modern och kompakt design och är ungefär lika stor som en handflata. EcoQube har blivit inkluderad på TIMEs lista över de bästa uppfinningarna 2021 och har även belönats med ett pris i CES 2021 Innovation Awards Honoree. 

Att göra en radonmätning är det enda sättet att garantera en sund boendemiljö fri från radon. Långvarig exponering för höga radonhalter kan öka risken för lungcancer. Enligt Strålsäkerhetsmyndigheten orsakar radon ungefär 500 fall av lungcancer per år i Sverige. För närvarande har cirka 400 000 bostäder i Sverige förhöjda nivåer av radon i inomhusluften. Radon kan tränga in i våra byggnader från marken, byggmaterial såsom blåbetong och hushållsvattnet. Det är därför viktigt att regelbundet mäta radonhalten och vid behov vidta åtgärder. Gränsvärdet för radonhalten i bostäder och lokaler för allmänna ändamål är 200 Bq/m3 som årsmedelvärde.

Det är enkelt att ansluta EcoQube till ditt Wi-Fi. Genom EcoQube-appen kan du enkelt övervaka radonhalten i realtid och se till att din inomhusmiljö är både hälsosam och säker. EcoQube radonmätare använder en patenterad teknologi som ger snabba, exakta och tillförlitliga resultat för att kontinuerligt mäta och övervaka radonhalterna.

EcoQube är en ny och intelligent radonmätare som riktar sig till husägare. Den har flera fördelar, inklusive digital mätning som ger resultat på endast 10 minuter. EcoQube är både snabb och exakt och har en WiFi-anslutning som gör det enkelt att använda. Dessutom har den en användarvänlig app för både Android och iOS-enheter.

Beställ EcoQube radonmätare redan idag!

Relaterad informtion
Radonmätning arbetsplats