Nyheter

Att tänka på när du köper nya kläder

Då var det dags att uppdatera garderoben, och med en hel uppsjö av plagg därute är det inte alltid enkelt att hitta rätt. En av de viktigaste punkterna när du väljer ut dina kläder är att följa ditt eget hjärta och stil utan att hoppa på trender. Detta garanterar att du fortfarande älskar dina plagg flera år framåt och att du verkligen får möjligheten att uttrycka dig själv på ditt sätt. Utöver personlig stil finns det dock vissa andra punkter att tänka på när du köper nya kläder, och dessa ska vi kika på nedan.

Slitstarka, bekväma och isolerande kläder

Att dina plagg är högkvalitativa, håller under en lång tid framöver och dessutom känns bekväma att ha på dig bör vara viktigare än prislappen. Genom att satsa på isolerande, men ändå andningsbara, kläder som reglerar temperaturen väl upplever du en ljuvlig komfort som du inte vill gå miste om. Detta resulterar i att du med största sannolikhet gärna behåller dina kläder under en längre tid istället för att inom bara några veckor bli trött på ditt nya plagg. I längden sparar du därför pengar på att handla ett lite dyrare plagg som du verkligen trivs i. Ekologisk bomull är ett av materialen som garanterar att kläderna blir otroligt bekväma. Inte är det därför konstigt att 1/3 av alla kläder är gjorda av bomull. Materialet är duktigt på att reglera temperaturen, men även att förse dig med en skön känsla när du bär kläderna. Bomull gör susen året runt, och särskilt om du väljer just ekologisk bomull för ett mindre klimatavtryck.

Ett klimatsmart tänk

Det är fullt förståeligt att vilja ha miljön i åtanke när man gör sina klädinköp. Om du vill fördjupa dig i ämnet kan du ta en närmare titt på följande artikel: Så köper du miljövänliga kläder. Kort förklarat tar du klimatsmarta val genom att välja kläder som är tillverkade på ett sätt som är så skonsamt som möjligt för miljön. Exempel på material som du då kommer att vilja kika närmare på är ekologisk bomull, ekologisk ull samt bambu. Det sistnämnda materialet odlas utan bekämpningsmedel, och tack vare hur snabbt bambu växer dröjer det inte länge förrän växten återigen dyker upp efter skörd. Dessa punkter är värda att ha i åtanke när du väljer ut dina plagg.