Guides

Trevliga aktiviteter för hela familjen

När du väl har en paus från jobbet och barnen har gått på lov kan det vara roligt att ge sig ut på en liten minisemester med hela familjen. Det finns så mycket att se och att uppleva bara här i Sverige, men visst gäller det att välja aktiviteter som både barnen och de vuxna kommer att älska. I den här artikeln ska vi därför ge tips på trevliga aktiviteter som hela familjen kommer att se fram emot!

Besök ett spahotell

Man kan kanske tro att spaweekends bara är till för vuxna, men tro det eller ej finns det flera olika spahotell där du kan ta med sonen eller dottern. Barnvänliga spahotell har inte bara avdelningar för alla åldrar, utan ibland finns det dessutom särskilda aktiviteter som barnen kan ta del av. Vad sägs om ansiktsmålning eller ett lekrum? Att åka till spa hotell med barn är därför inte bara möjligt, utan riktigt roligt för hela familjen.

Vare sig ni ska åka till Stockholm, Malmö, Göteborg, Varberg, Karlstad eller någon helt annan plats kan ni utan tvekan hitta ett spahotell som passar alla familjemedlemmarna likt handen i handsken. För att hitta rätt hotell gäller det bara att kontrollera den tillåtna åldersgränsen samt ta reda på när barnen får vara inne på spaavdelningen. Ta dessutom reda på huruvida det finns en barnpool eller inte – det är nämligen just detta som barnen brukar uppskatta.

Campingtur eller ett lyxigare alternativ

Det finns nog inga barn som inte älskar camping. Att åka på campingturer är givande för hela familjen, och ni får möjligheten att tillbringa rikligt med tid tillsammans på bästa sätt. Kanske väljer ni att promenera runt i naturen, fiska vid en sjö, köpa glass vid kiosken, hyra cyklar eller bara gå på upptäcktsfärd runt i området. Det finns många campingplatser att besöka landet över, och det är upp till er om ni vill tälta, sova i en husvagn eller ta med husbilen.

Ett lite lyxigare alternativ som har blivit ytterst populärt under det senaste årtiondet är just glamping. Vad detta begrepp syftar på är camping i lyxformat – och benämningen kommer från en blandning av orden glamour samt camping. Glamping brukar gå ut på att man sover i ett särskilt glampingtält som påminner mer om ett vanligt rum snarare än ett tält. Ni har en riktig säng, belysning och allt annat som krävs för en lyxig campingupplevelse. Prova på antingen camping eller glamping för att se till så att semestern med familjen blir så rolig som möjligt!