Guides

Ryggstöd för att räta upp och avlasta ryggen

Ett ryggstöd är ett händigt hjälpmedel som bärs om ländryggen för att avlasta ryggen och dessutom lindra smärta. Det finns ett antal olika sorters ryggstöd att välja mellan, och vilken variant du väljer beror bland annat på vilka besvär du lider av och vad som helt enkelt uppfyller dina behov. Vill du ta reda på mer om tillfällena då ryggstöd kan komma väl tillhands? Fortsätt då att läsa! Var mån om din hälsa och lägg vantarna på ditt perfekta ryggstöd.

Ryggstöd vid diskbråck

Diskbråck är olyckligtvis nog ett rent för vanligt ryggbesvär, och det är inte alltid lätt att förklara varför någon får diskbråck. Ibland handlar det visserligen om tunga lyft eller ovanliga rörelser, men andra gånger uppstår diskbråck utan någon tydlig anledning. Du får diskbråck när en disk mellan kotorna i ryggraden börjar bukta ut, och detta påverkar oftast din ländrygg.

Vad gör då egentligen diskbråck med din hälsa? Jo, du kan känna smärta i ländryggen som strålar ut i dina ben. Den här smärtan kan nå hela vägen ner till tårna, och man brukar kalla detta för ischias. Smärtan uppstår då disken i din rygg slår emot ischiasnerven – den tjockaste nerven som vi har i kroppen. Om du har tålamod kommer diskbråck med största sannolikhet att gå över av sig självt efter ett antal veckor, men för att vara mån om din hälsa kan du använda ett ryggstöd för att underlätta.

Ryggstöd under graviditeten

Att vara gravid kan sannerligen vara påfrestande för din rygg, och det är därför mycket möjligt att du får stå ut med ryggsmärtor under graviditeten. För att avlasta både din rygg och dina höfter är det väl värt att kika närmare på ett ryggstöd. Den här typen av ryggstöd är justerbar, så du kan få just den passformen som du är ute efter.

Samtidigt är det ett stort plus att ryggstödet kan bäras under kläderna, så du kan ha på dig ryggstödet medan du utför dina dagliga sysslor. Med rätt ryggstöd kan du underlätta för din rygg. Hjälpmedlet kommer att avlasta och räta upp din rygg så att din hälsa förbättras på nolltid. Se till så att du får tag på det bästa ryggstödet enligt dina behov och sätt din hälsa i första rummet.