Guides

Putsa fönster – Våra bästa fönsterputs tips

Fönsterputsning är en av de hushållsuppgifter som nästan alla måste göra någon gång. Det kan vara lite skrämmande, men med rätt råd behöver det inte vara en svår uppgift. I det här blogginlägget kommer vi att dela med oss ​​av våra bästa råd från Magdasfönsterputs.se om fönsterputsning!

Om fönsterputsning

Fönsterputsning är en process som får glasrutor att gnistra. Det kan kräva lite olika material, t.ex. fönsterputs, mikrofiberdukar och skrapor. Det finns även specialprodukter som du kan köpa för tuffare fläckar eller för att få en streckfri glans.

Säkerheten först!

När det kommer till fönsterputsning bör säkerhet alltid vara din högsta prioritet. När du använder stegar eller pallar, se till att de är robusta och i gott skick. Använd alltid en spotter när du arbetar på höjden (och använd handskar vid behov). Arbeta heller aldrig direkt på fönstret; använd dukar för att skydda möbler från dropp eller stänk. Magdas fönsterputs i Malmö har kontroll över säkerheten, både för sig själv och miljön.

Välj rätt material

När det kommer till fönsterputsmaterial gör kvaliteten stor skillnad. Investera i mikrofiberdukar och fönsterputsar av god kvalitet. Mikrofiberdukar är utmärkta för att torka bort en streckfri glans utan att lämna ludd eller smuts. Fönsterputsare hjälper till att minska ansamlingen av smuts och smuts och kan göra jobbet lättare.

Förbered dina fönster

Innan du påbörjar själva rengöringsprocessen är det viktigt att först förbereda dina fönster. Se till att de är fria från lös smuts eller spindelväv genom att borsta av dem med en borste eller dammsugartillbehör. Kontrollera även om det finns sprickor eller trasiga tätningar som kan behöva repareras innan du fortsätter med rengöringsprocessen.

Rengör uppifrån och ner

När du börjar städa, börja längst upp i fönstret och arbeta dig ner. På så sätt undviker du ränder och ser till att smutsen inte förs över till fönstrets rena delar. När du är klar med städningen, se till att torka dina fönster ordentligt.