Business

Detta är viktigt på ett kontor

Att inreda ett kontor för att både maximera effektiviteten och arbetslusten, men även trevnaden för alla som arbetar där är lättare sagt än gjort. Alla kontorslokaler är unika och erbjuder sina egna möjligheter och problem som man som ansvarig behöver ta ställning till. 

I den här texten kommer vi att gå igenom saker som är viktiga att ha på ett kontor för att det ska vara en så trevlig plats att vistas på som det bara går. Vi kommer inte att prata om särskild utrustning såsom exempelvis multifunktionsskrivare, utan vi kommer att prata mer om mjuka värden som är bra att tänka på. 

En plats för social interaktion 

 

Detta är någonting som är oerhört viktigt för att man ska kunna få ut så mycket av sig själv och sina medarbetare. Det sista man vill skapa på ett kontor är en fabrikskänsla där folk bara dyker upp för att göra sina arbetsuppgifter utan en plats där det är trevligt att umgås och samtala med sina medarbetare. Därför är det viktigt att det finns platser som är dedikerade till just sociala interaktioner och som medarbetare kan mötas på. Är kontoret tillräckligt trevligt är det inte konstigt om man till och med börja längta tillbaka under semestern

 

Här finns det en lång rad olika saker som man kan göra, med allt ifrån pingisbord till en TV med spelkonsoller. Fråga runt bland de anställda och hör efter vad som hade varit intressant att införskaffa till kontoret.   

En riktigt bra kaffemaskin

 

Kaffemaskinen är det bultande hjärtat som får varje kontor att fungera som det ska, och utan en kaffemasking är det svårt att få någonting gjort på arbetet. Till följd av detta är det viktigt att ha en riktigt bra kaffemaskin (med te vid sidan om) som alla kan använda för att fylla på sina koffeinreserver. 

 

Det går också att anordna kaffeprovningar där de anställda får ge sin syn på vilket kaffe som bör köpas in till kontoret. På så sätt så får man till lite engagemang och trevliga samtal mellan de anställda, samtidigt so man också får väldigt gott kaffe på köpet. För att utbudet på kaffe inte ska börja kännas lite gammalt och tråkigt kan det också vara en god ide att med jämna mellanrum byta ut det kaffe som finns på kontoret, någonting som kommer att uppskattas av hela personalen. 

Sociala evenemang 


Oavsett om detta är After Works eller någonting annat så kan det vara en god ide att se till att det anordnas möjligheter för anställda att umgås utanför jobbet. Detta kan vara allting från att man går ut tillsammans för att äta middag någon gång i halvåret, till mer ambitiösa saker som escape rooms eller liknande och man kan anordna pingisturneringar eller andra avslappnade tävlingar mellan de anställda. Att umgås utanför arbetete bygger en lagkänsla som är väldigt svår att få till på något annat sätt och kan vara ett utmärkt sätt att stärka sammanhållningen inom verksamheten. Här finns det som sagt gott om olika alternativ och även här kan det passa utmärkt att fråga runt bland de anställda för att se efter vilka alternativ som hade kunnat vara tilltalande.